fbpx

Acupunctuur tijdens de zwangerschap voor een gezonde baby

Acupunctuur voor en tijdens de zwangerschap

Acupunctuur zwanger

Zwangerschap en acupunctuur gaan heel goed samen. Het is een veilige remedie om zorgeloos te kunnen genieten van je zwangerschap. In onze praktijk hebben wij met regelmaat aanstaande moeders over de vloer, met uiteenlopende zwangerschapsklachten: misselijkheid, vermoeidheid, rugpijn, constipatie enz.

Acupunctuur pakt zwangerschapsklachten aan

Acupunctuur pakt zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier aan en helpt de moeder om de zwangerschap zo soepel mogelijk te doorlopen. Het is een veilige methode voor zowel moeder als kind.

Als je tijdens de zwangerschap in een optimale conditie wilt blijven wordt aangeraden om één keer per maand een behandeling acupunctuur te ondergaan.  Hiermee voorkom je allerlei ongemakken. De behandeling is er primair op gericht het lichaam in balans te brengen. Het kan er ook voor zorgen dat de bevalling makkelijker en minder pijnlijk verloopt. De bevalling kun je op een natuurlijke wijze inleiden met behulp van de acupuncturist.

The beautiful baby point – acupunctuur voor een mooie en gezonde baby

Ook de foetus heeft hier baat bij in verschillende stadia van groei en ontwikkeling. Traditioneel wordt een speciaal acupunctuurpunt gebruikt, ‘the beautiful baby point’ ofwel ‘punt voor een mooie baby’. Dit punt moet geprikt worden aan het einde van de 3e en van de 6e maand om een gelukkige, gezonde en vanzelfsprekend schattige baby te krijgen. De Chinese naam voor dit punt is Zhubin, wat ‘guest house’ betekent. Dit punt is gelegen aan de binnenkant van het onderbeen en staat bekend om zijn kalmerende effect, helpt bij angst en bezorgdheid en zorgt voor aanmaak van bloed.

Je lichaam is een tempel en je baarmoeder is het paleis waarin je baby woont

Het prikken van dit punt beschermt de baby tegen toxines die de moeder bij zich draagt, verhoogt de gezondheid van de baby, zorgt voor een goede weerstand en geeft de moeder energie.

Acupunctuur kan je ook helpen om zwanger te worden. Het wordt ingezet als ondersteuning bij IVF.  In dit artikel lees je er meer over

Meer informatie of afspraak:

Algemeen         : 072 51 56 004

Erwin van Putten : 06 13 75 3264

Acupunctuur ivf
Ervaringen

Acupunctuur IVFGoedemiddag Erwin, Ik wil je echt enorm bedanken voor de acupunctuur behandelingen die je mij heb gegeven eind 2016. Afgelopen januari is mijn IVF behandeling magisch goed gegaan. 2 weken geleden is onze zoon geboren.
Jouw bijdrage is echt enorm groot geweest in het traject en ben je dankbaar dat je mij acupunctuur behandelingen hebt geven. 

Soepele bevalling: Op een ochtend werden wij gebeld door een zwangere vrouw. Ze was al enkele dagen over de uitgerekende datum heen. Daags daarna zou in het ziekenhuis de bevalling worden ingeleid. Aangezien ze dit niet zo zag zitten, wilde ze graag een behandeling acupunctuur om de weeën op te wekken. Gelukkig konden wij haar nog dezelfde dag helpen en ‘s middags onderging zij een acupunctuurbehandeling bij Erwin. Zij ervaarde meteen na de behandeling een zeer ontspannen gevoel in haar buik. De volgende ochtend ontving Erwin al vroeg een SMS-je: de avond na de acupunctuur-sessie is zij zij bevallen van een gezonde baby. De bevalling ging supersnel, binnen 1,5 uur was het gebeurt. Moeder en kind maken het prima.