fbpx

Wei Qi beschermt je tegen ziekte – de weerstand verhogen met acupunctuur

In het oude Chinese kreeg een arts alleen betaald als de klanten gezond bleven.

De weerstand verhogen met acupunctuur. Oorspronkelijk was de Traditionele Chinese geneeskunde gericht op preventie, ofwel het voorkomen van ziekte. Artsen werden in het oude China alleen betaald als hun klant gezond bleef. Zij deden er dan ook alles aan om hun cliënten gezond te houden. Een behandeling was primair gericht op het optimaal houden van de weerstand en de conditie. Met allerlei leefstijlregels over voeding, beweging, kruiden en acupunctuur werd gewerkt aan fitheid op lichamelijk en mentaal vlak.

Weerstand verhogen acupunctuur

De eerste verdedigingslinie tegen ziekte is de zogenaamde Wei Qi.

Dit is een speciale soort vitale energie die ‘aanvallers van buiten’ (bacteriën, virussen, en andere ziekmakers) tegenhoudt. Je kunt het zien als een soort van barriere of schild dat je lichaam omgeeft.
Om je immuunsysteem stevig te houden moet de Wei Qi sterk zijn.

Het Chinese woord ‘Wei’ kun je vertalen als ‘beschermer’ of ‘verdediger’.
Deze Wei Qi staat in verbinding met de meridianen van de Longen en de Dikke Darm. Wanneer we de Longen niet genoeg voeden verzwakt de Metaal energie en kun je vatbaar zijn voor verkoudheid, verstopte neus en bijholtes, keelpijn, ademhalingsproblemen, luchtweginfecties en allergieën.

Regelmatig een acupunctuurbehandeling ondersteunt de natuurlijke weerstand tegen ziekte.

In 3 stappen naar een betere weerstand met speciale weerstandsverhogende acupunctuursessies

Je kunt bij Erwin van Putten terecht voor een mooi traject Dit is een reeks van 3 acupunctuur-behandelingen die erop gericht zijn jouw verdedigings-Qi te optimaliseren.
Zodat  deze paraat staat op het moment dat het nodig is om jou te helpen bij de bestrijding tegen ziekte.

De acupunctuurbehandelingen worden aangevuld met leefstijladviezen die passen bij jou. Dat kan gaan om voeding,  kruidenthee, ontspannings- en ademhalingsoefeningen enz.

Informeer naar de mogelijkheden. Je kunt me bellen of een bericht sturen, zie  onze contactpagina