fbpx

TaiChi – workshop Alkmaar

Op zondag 2 juni kun je in De Rekere Alkmaar meedoen met een TaiChi workshop.

De les wordt gegeven door Hans Gaarthuis, sinds 1995 enthousiast beoefenaar van TaiChi. Hans geeft al jaren les aan taichi workshopverschillende groepen en is zodoende een zeer ervaren leraar.

De workshop staat in het teken van de 8-vorm van de YANG stijl, die onderdeel voor onderdeel, stap voor stap wordt uitgelegd en aangeleerd. Daarbij wordt extra aandacht geschonken aan de houding, positie, beweging, kracht en applicatie.

De workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde Tai Chi beoefenaars en interessant voor iedereen met belangstelling voor deze Chinese bewegingsleer en Oosterse filosofie (Taoisme)

Tai Chi of taijiquan is van oorsprong een krijgskunst. Het is gebaseerd op het idee om de kracht van de tegenstander te absorberen en om te buigen voor een aanval. Taijiquan bewegingen zijn daardoor zacht en circulair om harde aanvallen te kunnen tegenhouden. Deze stijl is ontstaan om kracht te overwinnen met zachtheid en door slimheid.

Gedurende de laatste honderd jaar is Taijiquan veranderd van een vechtkunst tot een gezondheidssysteem. Het is verworden tot een subtiele, zachte fysieke en mentale oefening. Miljoenen mensen in China en daarbuiten beoefenen nu Taijiquan voornamelijk om hun gezondheid te verbeteren.

Tai Chi kun je overal beoefenen; op het strand, in het park, thuis.

Beoefenen van Tai Chi voorkomt dat je stram wordt; het houdt je lichaam soepel, is goed voor je houding en balans en, geloof het of niet, het houdt je jong en geeft je energie.

Hoe kan Tai Chi je gezondheid verbeteren ?

Medische studies hebben bewezen dat Taijiquan een effectieve en zachte oefening is voor je gezondheid. Het is stressverlagend, maakt je lichaam flexibel, versterkt je spieren, vergroot je longcapaciteit en is hartversterkend. Daarnaast verbetert het je concentratie, balans, houding en immuniteit. Het kan gedaan worden door jong en oud.

Kledingadvies: makkelijke kleding (t-shirt en lange broek) en gympen voor binnen.

Praktische info:

Zondag 2 juni van 10.00 – 13.00 uur
Praktijk Acu-Putten, De Rekere, Drechterwaard 16 in Alkmaar
Prijs Euro 35,-
aanmelden: via het contactformulier

Hans Gaarthuis

Hans is leerling van sifu Zhao Qui Rong,. Daarnaast is Hans een van de 5 tijgergeneraals binnen de Chin Woo  Foundation Nederland en gecertificeerd docent. Hans is ook aangesloten bij de STN Stichting Taiji Nederland, zowel als docent en als jurylid.
Meer informatie over Hans kan je vinden op zijn website www.taichibeverwijk.nl

workshop tai chi alkmaar