fbpx

Moxa: de manier om koude te trotseren

 

Last van koude? Moxa is de oplossing!

Moxa-therapie is zeer effectief bij mensen die leiden aan koude handen en voeten en mensen die problemen hebben bij koude en/of vochtige weersomstandigheden. Ben jij kouwelijk van aard en kunnen de zomers voor jou niet warm genoeg zijn?  Dan is dit waarschijnlijk een heerlijke behandeling voor jou.

moxa

Moxa is het toepassen van warmte op een bepaald gebied of punt op het lichaam. De term ‘moxibustion’ is afgeleid van het Japanse woord ‘Mogusa, wat ‘brandend kruid’ betekent. Moxa is afkomstig van het kruid Artemisia Vulgaris, bij ons beter bekend als bijvoet.

Hoe werkt het?

Gedurende een aantal minuten wordt een acupunctuurpunt of gebied op het lichaam verwarmt met een moxastick. Een moxastick is een soort sigaar die wordt aangestoken en bij de huid wordt gehouden.

Al sinds de uitvinding van vuur ontdekte men dat warmte afkomstig van vuur verwarmend en heilzaam was. Hete stenen of zand werd in dierenhuiden gewikkeld en als lokaal compres gebruikt.

Het is een traditioneel Chinese therapie die zou zijn ontstaan in Noord-China en Mongolië, waar de winters worden gedomineerd door extreme kou en ijzige wind.

Het is een aanvulling op een acupunctuurbehandeling en het wordt toegepast op acupunctuurpunten. Hierdoor verspreid de warmte zich via de meridianen door het hele lichaam.  De intense warmte die moxa geeft dringt diep door in het lichaam. Hierdoor vermindert pijn, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, ontspannen de spieren en worden blokkades in het lichaam opgeven.

Meer info of afspraak:

Algemeen         : 072 51 56 004

Erwin van Putten : 06 13 75 3264

Contactformulier

moxa behandeling