Massage Alkmaar in De Rekere

Ontspanningsmassage

massage alkmaarAls je het fijn vindt om je zo nu en dan te laten masseren, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden je een professionele en weldadige ontspanningsmassage.

De massage is gebaseerd op de klassieke massage, maar ook andere technieken, uit bijvoorbeeld de ayurvedische massage en chinese massage worden toegepast. Tijdens onze massages maken wij gebruik van heerlijk geurende essentiële olie, die het (ontspannende) effect van de massage versterken. De massage kan naar gelang de wens van de klant worden aangepast, hetzij een wat steviger of zachte massage.

wanneer massage

Een massage is uitermate geschikt bij stress, vermoeidheid of lichte klachten aan het spier- of bewegingsapparaat. Daarnaast kan het baat hebben bij spierpijnen als gevolg van sporten.

En ook een weldaad voor iedereen die zich wel eens uitgeblust of vermoeid voelt, bijvoorbeeld na een zware werkweek. Massage is ontspannend voor lichaam en geest. Dus goed als er klachten zijn die met spanning te maken hebben of het gewoon druk is in je leven.

massageJe hoeft echter niets te mankeren of een hoger doel te hebben om naar een masseur te gaan, jezelf (laten) verwennen is ook een goede reden !

Tijdens de massage lig je op een comfortabele massagetafel. De delen van het lichaam die niet gemasseerd worden, worden afgedekt met handdoeken. De massage kan ook (gekleed) worden toegepast op een massagestoel.

Regelmatig een massage werkt preventief en kan bijdragen tot verlichting van vele klachten.

Massage is een echte weldaad voor het lichaam. Het maakt gespannen spieren los en verbetert de bloedsomloop. Massage verlaagt de hoeveelheid cortisol, een stresshormoon. Hierdoor wordt het herstelvermogen van het lichaam versterkt.

De effecten op een rijtje:

 • lichamelijke en geestelijke ontspanningmassage kadobon
 • maakt dat je je lekker in je vel voelt
 • bevordert de energiedoorstroming
 • werkt stressreducerend
 • verhoogt de weerstand
 • heeft een algemeen helende werking
 • geeft innerlijke rust

Wil je iemand verrassen met een ontspannend kado ? Bestel dan bij ons een massage kadobon. Na telefonische afspraak kan deze worden opgehaald in onze praktijk. Uiteraard kunnen we deze ook opsturen. De bon dient dan bij vooruitbetaling te worden voldaan.

Erotische massage behoort niet tot de mogelijkheden.

Chinese massage / Tuina

Chinese massage alkmaarTuina (spreek je uit als twie na) is een massagetherapie uit China.

In de Tuina wordt gebruik gemaakt van massage, manipulaties en speciale technieken op het lichaam.
Via meridianen, drukpunten en gewrichten worden yin en yang in balans gebracht.
Ook wordt de circulatie van Qi en Bloed bevordert.

Tuina en Shiatsu zijn vergelijkbaar.
Echter in de Shiatsu wordt de nadruk gelegd op drukpunt-massage terwijl bij Tuina veel verschillende technieken/ handgrepen worden toegepast, waaronder strijkingen, wrijven, drukken, kneden en kloppen.
Andere technieken welke gebruikt worden bij Tuina zijn; mobilitiaties, manipulaties en tractie van wervelkolom en gewrichten.
Een vergelijking met de westerse fysiotherapie kan hier enigszins worden gemaakt.

Op deze manier kunnen we exces verwijderen en energieblokkades opheffen.
Hierdoor verbetert het functioneren van de organen en heeft het een regulerend effect op de functies van het zenuw-stelsel. Het maakt spieren en gewrichten soepeler, helpt pijn te bestrijden, heeft een gunstige invloed op het immuun-systeem en verbetert het algeheel functioneren van het lichaam.

Chinese massage

Deze chinese massage is zeer effectief zowel in preventieve zin als voor op genezing gerichte behandeling.

De historie gaat terug tot ± 2000 jaar geleden naar de Han en Qin dynastieën. In het boek de Huang Ti Nei Jing (het boek der geneeskunde van de gele keizer) werd melding gemaakt van het gebruik van de therapie en werd voor het eerst de term Tuina gebruikt.
Er bestaan meer dan 50 verschillende stijlen Tuina die allen in diverse delen van China zijn ontwikkeld.
Enkele tientallen jaren geleden werden deze stijlen bij elkaar gebracht tot wat we nu Tuina therapie noemen.

Concreet kunnen we met deze therapie verklevingen in het bindweefsel opheffen, functies van weefsels optimaliseren en het centraal zenuwstelsel reguleren. Spierspasmes en gewrichtsproblemen kunnen door het verbeteren van inwendige energiestromen worden verminderd.
Tuina is uitermate geschikte bij de behandeling van rug-,  nek- en schouderklachten.

Zowel in de Tuina therapie als bij een acupunctuur-behandeling kan, als hiervoor aanleiding is, gebruik worden gemaakt van aanverwante technieken als cupping (het plaatsen van vacuüm gemaakte glazen bollen op de huid), moxa en guasha (zie elders op deze website).
Indien nodig kan Tuina worden toegepast in combinatie met acupunctuur.

Moxa therapie

Moxa is een gedroogd kruid. Het geeft bij verbranding een doordringende warmte. Moxa wordt gemaakt van het kruid Artemisia Vulgaris (bijvoet).
De meest gebruikte vorm van moxa is de moxasigaar. De punt van de sigaar wordt aangestoken en gaat gloeien, deze gloeiende punt wordt boven een acupunctuurpunt of gebied gehouden en geeft daar een weldadige, doordringende warmte. Moxa is hierdoor zeer geschikt bij koude klachten. In onze praktijk maken wij gebruik van smoke-free Moxa.

Kruidenstempelmassage

De behandeling bestaat uit een verrukkelijke combinatie van drukpuntmassage, massage met warme kruidencompressen en een ontspannende oliemassage.

De compressen ruiken niet alleen heerlijk, ze zorgen ook voor een betere doorstroming van energie, reinigen het lichaam, werken pijnstillend en zijn vooral zeer ontspannend.

Je wordt ook van top tot teen heerlijk gemasseerd met warme olie.

De behandeling brengt verlichting bij spier- en gewrichtspijnen, bevordert het afvoeren van afvalstoffen en drijft vocht af. Het heeft een vitaliserende werking en kan zodoende vermoeidheidsklachten opheffen.
Door middel van deze  massage komen onderliggende blokkades vrij en gaat de energie weer stromen.

De kruidenstempelmassage is een behandeling van het gehele lichaam en kan naar behoefte worden aangepast.

kruidenstempelmassage

Gember-massage

Het gember-massage arrangement begint met een weldadige ontspanningsmassage om je vrij te maken van dagelijkse spanning en stress. Doel van deze massage is het lichaam te vitaliseren, de spieren los te maken en diepe rust te ervaren. Hierdoor wordt je lichaam opengesteld voor het ontvangen van warme gembercompressen.

Het tweede deel van de behandeling bestaat uit het opleggen van warme gembercompressen, een middel dat vooral verrukkelijk diep verwarmend en ontspannend werkt.
Gembercompressen zijn doeken die gedrenkt worden in heet gemberwater. Gedurende circa 30 minuten wordt om de paar minuten een verse warme doek op je rug of een andere plek naar keuze gelegd. De intense warmte en ontgiftende werking van de gember dringt diep door in het lichaam, verwarmt, ontspant overbelaste organen en helpt je lichaam afvalstoffen afvoeren. Je zult ervaren dat gember niet voor niets een wondermiddel voor alledaagse kwalen wordt genoemd.

Chinese  voet-massage guasha

guasha voetmassageDe Chinese Voetmassage is een zeer ontspannende behandeling van voeten en onderbenen.
De behandeling bestaat uit verschillende handgrepen, zoals strijkingen, knedingen en drukpuntmassage. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vingers, duimen en handen. Uniek aan deze behandeling is het gebruik van een guasha-steen om de reflexpunten op de voet nog effectiever te stimuleren

Er worden ook bewegingen ingelast die eigenlijk bij de Chinese lichaamsmassage horen. De weldadige strekkingen en de massage van de onderbenen, zullen als bijzonder aangenaam worden ervaren en geven deze behandeling een spectaculair effect.

Gunstige resultaten van de Chinese Voetmassage:

 • verbeterde bloedsomloop in benen en voeten
 • stimuleert drainering van de lymfeklieren
 • verhoogt zuurstoftoevoer naar voeten en benen
 • reduceert stijfheid en bevordert souplesse
 • zorgt voor meer energie en fitheid
Bekijk dit leuke filmpje:

massage voor twee

massage voor twee

Vind jij het leuk om je een keer te laten masseren, samen met je vriend, vriendin, moeder, dochter, zus of wie dan ook? Samen genieten en ontspannen van een heerlijke behandeling  is super-gezellig.

Het is een mooie manier om de dagelijkse beslommeringen even achter je te laten en je over te geven aan totale ontspanning. Echte quality time dus, er lekker tussenuit met z'n tweeën.

Je kunt bij ons een duo-massage boeken, waarbij jullie gelijktijdig worden gemasseerd. De massagetafels staan naast elkaar, in onze mooie en gezellige praktijkruimte. Na afloop serveren wij een heerlijk kopje (kruiden)thee.

Het is ontzettend leuk om dit kado te doen en ook zelf mee te genieten.

Een duo-massage is te boeken na telefonische afspraak. Je hebt de keuze uit  massages van 55 minuten of 70 minuten. Ook kun je  kiezen uit een kruidenstempelmassage, gembercompressen of combinatie van lichaams- en voetmassage.

Wij organiseren regelmatig speciale arrangementen Bel ons gerust voor de mogelijkheden.