Guasha kunnen we met recht een succesnummer noemen

Al sinds 2002 gebruiken wij Guasha Alkmaardeze Chinese therapie bij de behandeling van uiteenlopende klachten. Enkele voorbeelden zijn fibromyalgie, hoofdpijn en migraine, tenniselleboog, bursitis, pijn in nek, schouders en rug. En dit is slechts een greep uit de talloze aandoeningen waarbij guasha een oplossing biedt.

Guasha is een massagevorm met een diepe werking op huid, spieren, bindweefsel en de meridianen.

Dit maakt het een uitstekende therapie voor hardnekkige en langdurige klachten.

In Oosterse landen is een guasha-behandeling net zo gewoon als voor ons een bezoek aan de kapper. Vrijwel ieder dorp heeft zijn eigen guasha-therapeut.  Het is een methodie die wordt toegepast bij allerlei lichamelijke ongemakken.  Ook Chinese artsen gebruiken guasha in behandelencentra en ziekenhuizen.

In het Westen moeten we nog een beetje wennen aan deze therapie. Dit komt omdat de huid tijdens de behandeling kan verkleuren, van lichtrood tot in sommige gevallen donkerblauw. Deze verkleuring duidt op een blokkade in de circulatie van energie en van bloed, de veroorzaker van pijn. Door de guasha wordt deze blokkade opgeheven, zodat de pijnklachten verdwijnen.

Youtube film guasha behandeling

Wil jij weten hoe een behandeling er aan toe gaat?  Bekijk dan dit leuke filmpje

Guasha schraper en olie

In de behandeling wordt een speciale olie op de huid aangebracht en vervolgens wordt hier met een jadesteen
krachtig overheen gestreken. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn verschijnen donkere plekken die eruit zien als bloeduitstortingen of schrammen. Deze kunnen in kleur variëren van diep rood tot zelfs zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis. Deze verkleuringen verdwijnen binnen één tot vijf dagen weer. De in de olie aanwezig kruiden zorgen voor een versneld herstel.

Het behandelgebied is de plek waar de pijn of klachten zich voordoen. Daarnaast worden ook de betrokken meridianen behandeld. De behandeling kan enigszins gevoelig zijn.  Onze ervaring is echter dat veel klanten de therapie als aangenaam beschouwen.

Snel beter in je vel

Het effect van de behandeling wordt bereikt door gelijktijdige inwerking op de huid, de subcutis, bindweefsel, lymfesyteem, meridianen, periost, spieren, bloedvaten, zenuwstelsel, hersenen en immuunsyteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam.

Wij verzorgen regelmatig een cursusdag waarin je leert hoe je deze techniek op jezelf en in huiselijke kring kunt toepassen.

 

Enkele reacties van klanten:

De guasha-behandeling was nogal een heftige belevenis. Als je huid verkleurt door de schraapbehandeling, is het een teken dat er een blokkade zit in je lijf. Guasha werkt op je meridianen en dus kun je al de plek die verkleurt zien waar het probleem in je lijf zit. En… er zaten bij mij heel wat problemen. Mijn rug was bont en blauw na afloop en de behandeling op zich was niet geheel pijnloos. ….
Maar na afloop voelde ik me erg ontspannen en sliep ik voor het eerst in weken weer lekker. Als dat geen winst is?! De verkleuring en het beurse gevoel trok snel weg en ik wilde meer! (Diana)

Met de Guasha therapie heb ik ten aanzien van mijn schouderklachten (bursitis) opmerkelijke goede resultaten bereikt in korte tijd. Na drie behandelingen heb ik minder pijn en meer bewegingsvrijheid. En dit na te zijn behandeld door de huisarts en een medisch specialist zonder veel resultaat. Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben met Guasha en ga door met de behandeling. Overigens ben ik ook met iets totaal anders gestart. Ik laat me ook behandelen met Guasha voor mijn cellulitis met al een gladdere huid! Go Guasha! (Saskia)