Guasha

Guasha kunnen we met recht een succesnummer noemen. Al sinds 2002 gebruiken wij Guasha Alkmaardeze Chinese therapie bij de behandeling van uiteenlopende klachten. Enkele voorbeelden zijn fibromyalgie, hoofdpijn en migraine, tenniselleboog, bursitis, pijn in nek, schouders en rug. En dit is slechts een greep uit de talloze aandoeningen waarbij guasha een oplossing biedt.

Guasha is een massagevorm met een diepe werking op huid, spieren, bindweefsel en de meridianen. Dit maakt het een uitstekende therapie voor hardnekkige en langdurige klachten.

In Oosterse landen is een guasha-behandeling net zo gewoon als voor ons een bezoek aan de kapper. Het is een huismiddel dat wordt toegepast bij allerlei lichamelijke ongemakken.  Ook Chinese artsen gebruiken guasha in behandelencentra en ziekenhuizen.

In dit filmpje leggen we uit hoe een
guasha-behandeling er aan toe gaat

 

⇓ meer lezen over guasha ⇑

In het Westen moeten we nog een beetje wennen aan deze therapie. Dit komt omdat de huid tijdens de behandeling kan verkleuren, van lichtrood tot in sommige gevallen donkerblauw. Deze verkleuring duidt op een blokkade in de circulatie van energie en van bloed, de veroorzaker van pijn. Door de guasha wordt deze blokkade opgeheven, zodat de pijnklachten verdwijnen.

In de behandeling wordt een speciale olie op de huid aangebracht en vervolgens wordt hier met een jadesteen
krachtig overheen gestreken. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn verschijnen donkere plekken die eruit zien als bloeduitstortingen of schrammen. Deze kunnen in kleur variëren van diep rood tot zelfs zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis. Deze verkleuringen verdwijnen binnen één tot vijf dagen weer. De in de olie aanwezig kruiden zorgen voor een versneld herstel.

Het behandelgebied is de plek waar de pijn of klachten zich voordoen. Daarnaast worden ook de betrokken meridianen behandeld. De behandeling kan enigszins gevoelig zijn.  Onze ervaring is echter dat veel klanten de therapie als aangenaam beschouwen.

Het effect van de behandeling wordt bereikt door gelijktijdige inwerking op de huid, de subcutis, bindweefsel, lymfesyteem, meridianen, periost, spieren, bloedvaten, zenuwstelsel, hersenen en immuunsyteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam.

Wij verzorgen regelmatig een cursusdag waarin je leert hoe je deze techniek op jezelf en in huiselijke kring kunt toepassen.

Reinigingsmassage met guasha en kruidenthee

Een goede manier om het lichaam te ontgiften en je snel fitter te voelen is om guasha toe te passen in combinatie met een reinigingskuur (kruidenthee).reinigingsmassage guasha alkmaar

Door een opeenhoping van afvalstoffen in het bindweefsel zijn de lichaamscellen vaak niet in staat hun functies optimaal uit te voeren. In eerste instantie lijkt er niets aan de hand en zijn er alleen maar vage klachten aanwezig.

Snel vermoeid zijn, je niet lekker voelen, prikkelbaarheid, steeds terugkerende verkoudheid, slaapproblemen enz. Vaak zijn deze klachten al langer aanwezig, maar niet ernstig genoeg om naar de huisarts te gaan.

Door de guasha worden afvalstoffen losgemaakt via de reflexzones en het onderhuidse bindweefsel. Tegelijkertijd worden de orgaanfuncties gestimuleerd.

⇓ Lees meer ⇑

De kruidenthee heeft als werking de afvalstoffen sneller door het lichaam uit te scheiden en af te voeren. De kruiden zijn rijk aan mineralen en hulpstoffen.

Procedure

U begint met een behandeling guasha. De gehele rug, nek en schouders worden behandeld. Vervolgens drinkt u gedurende 14 dagen de kruidenthee.
Na deze periode ondergaat u voor de tweede maal een guasha-massage, om eventueel nog resterende afvalstoffen te verwijderen.

De prijs van twee behandelingen en de kruidenthee bedraagt € 75,-