fbpx

Maak kennis met Erwin van Putten – acupuncturist in Alkmaar

Erwin van Putten

Erwin van Putten, acupuncturist in Alkmaar

Ik ben Erwin van Putten, echtgenoot van Anita Duin. Geboren en opgegroeid in Amsterdam, en inmiddels al weer jaren woonachtig in het mooie Alkmaar.

Onze praktijk in Alkmaar bestaat sinds 2004.  Ik ben echter al veel langer bezig als therapeut. De eerste stappen op  dit pad zette ik al in 1981 tijdens de opleiding sportmassage.

Toen ik bezig was met de studie fysiotherapie heb ik als keuzevak een aantal lessen acupunctuur gevolgd. Dit was voor mij de start van een passie die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Acupunctuur en Chinese geneeskunde

Acupunctuur en Chinese geneeskunde betekenen voor mij dat ik meer inzicht krijg in het totale functioneren van de mens. Het lichaam is niet opgebouwd uit losse onderdelen die zo nu en dan reparatie nodig hebben.  In de Chinese Geneeskunde wordt nooit alleen maar een onderdeel van het lichaam behandeld.  Het lichaam wordt als één geheel gezien. Ik ga na welke disharmonieën een rol spelen en hoe deze aan elkaar gerelateerd zijn. Het is immers belangrijk dat niet alleen een symptoom, maar ook de bron, de oorzaak van het probleem wordt gevonden.

Klachten zijn niet altijd uitsluitend fysiek. Er kunnen ook emotionele en mentale oorzaken zijn van lichamelijke problemen. Iedereen kent momenten in zijn leven dat het allemaal wat minder gaat. Gelukkig biedt de Chinese geneeskunde ook hier een oplossing. Belangrijke hulpmiddelen hierbij zijn counselling en taoïstisch coachen.

In mijn behandelingen maak ik gebruik van kennis van de westerse geneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde.  Mijn kennis houd ik op peil door jaarlijks een aantal cursussen en nascholingen te volgen.  Door deze studies en een jarenlange praktijkervaring ben ik in staat om voor een breed scala aan aandoeningen een oplossing  te bieden.

⇓ Lees meer ⇑

 

CV van Erwin van Putten

Belangrijkste opleidingen

 • Sportmassage, Instituut van den Berg, Amsterdam 1981
 • Fysiotherapie, Hogeschool van Amsterdam 1994
 • Acupunctuur, Academie Qing Bai 1999
 • Tuina, Academie Qing Bai 1999
 • Guasha, Meimei Yu, Amsterdam 2002
 • Enneagram, Michael Welsby, Hilversum 2003
 • Ooracupunctuur, Ton van Gelder 2004
 • Orthomoleculaire geneeskunde, SOE 2005
 • Counselling, Academie voor Counselling & Coaching, Alkmaar 2007
 • Electro-acupunctuur, Jean Paul Beerts, Antwerpen 2008
 • Electro-acupunctuur, Rob Rijnsent, St Pancras 2009
 • BuMing, het voeden van de bestemming, International Lectures 2012