Cursus Guasha in 1 dag

Cursus guasha

cursus guashaOp 27 oktober 2018 organiseren  Erwin van Putten en Anita Duin van Praktijk Acu-Putten een cursus  Guasha in Alkmaar. In 1 dag leren we je de fijne kneepjes van het vak.

Als je wilt leren hoe je Guasha bij je zelf kunt toepassen, maar ook hoe je in huiselijke sfeer lichte klachten kunt behandelen, is deze cursus geknipt voor jou. Je hoeft hiervoor geen enkele massage-ervaring te hebben. Ontspannen en plezier maken staan voorop tijdens de workshop.

Guasha is een oude volksremedie om pijn en spanning te behandelen en  om ziekte te voorkomen.

Guasha betekent de ziekte uit het lichaam schrapen. Gua kunnen we vertalen met schrapen, Sha betekent gestagneerde energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten. In onze praktijk ervaren wij dagelijks de effectiviteit van deze therapie die in China al sinds jaar en dag wordt toegepast. Wij vinden het daarom leuk om deze methode aan een groter publiek onder de aandacht te brengen. Meer informatie over guasha vind je hier

Tijdens het theorie-gedeelte van de cursus wordt een introductie gegeven over de chinese geneeskunde in het algemeen en over Guasha in het bijzonder. We vertellen over toepasbaarheid van deze therapie. Je maakt kennis met meridianen en reflexzones. Ook wordt getoond welke (kruiden)olie en materialen geschikt zijn voor de behandeling. Uiteraard gaan we ook praktisch aan de slag. Aan bod komen o.a. de behandeling van het hoofd, het gezicht, nek en rug. Wij werken in kleine groepjes (maximaal 8 deelnemers),  waardoor er veel persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen is.

Praktische informatie

Prijs: EURO 85,- per persoon, inclusief een guasha-schraper, een flesje olie, uitgebeid cursusmateriaal, kruidenthee en soep
Datum: zaterdag 27 oktober 2018 10.00 – 16.00 uur
Lokatie: Praktijk Acu-Putten, Alkmaar 06-26274343
Aanmelden: Via ons contactformulier  Graag  je naam, adres en telefoonnummer vermelden.

Als je zelf een groepje samenstelt van minimaal 4 personen, kunnen we een extra cursus inplannen.  Je kunt kiezen uit de 1-daagse of 2-daagse workshop. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Klik hier voor een overzicht van onze cursussen en workshops

Bloesemremedies Chinese geneeskunde Film Filosofie Kruiden Massage Voeding Zwangerschap
workshop rust in je hoofd
Rust in je hoofd – Energie in je lijf
workshop gembercompressen
workshop gembercompressen en massage
Acupunctuur zwangerschap
Acupunctuur bij zwangerschapsmisselijkheid