Cursus Chinese massage Alkmaar

 

cursus chinese massageCursus Chinese Massage

Op zaterdag 17 februari organiseren Erwin van Putten en Anita Duin van  Praktijk Acu-Putten Alkmaar een cursus Chinese Massage

Chinese massage is een massagevorm die is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde . Chinese geneeskunde gaat uit van het holistische principe dat het lichaam en geest één geheel vormen. Bij de massage gaat het om het herstellen van de balans in het lichaam en stimuleren van de circulatie van energie (Qi). Chinese massage wordt ook preventief gebruikt.

Drukpunten en meridianen

Chinese massage bevordert de circulatie van Qi en Bloed, opent de meridianen, ontspant de spieren en helpt bij pijn. Tijdens de massage wordt gebruikt gemaakt van het meridiaanstelsel. Dit is een netwerk van energiebanen in het menselijk lichaam.  Ook wordt gebruik gemaakt van zogenaamde drukpunten / acupunctuurpunten. Wil je meer weten over deze massage-vorm dan kun je hier verder lezen

Chinese massagetechnieken

Chinese massagetechnieken zijn strijken, wrijven, knijpen, wringen, trekken, vibreren, kloppen, en drukken.  Een aantal van deze grepen brengen we je bij tijdens de cursusdag.  Je leert wat basistechnieken, waardoor je na afloop  in staat bent om een eenvoudige, maar doeltreffende massage te geven.  Het is een praktische cursus, waarin ook wat aandacht besteed zal worden aan de theoretische achtergrond van enkele begrippen uit de Chinese geneeskunde.

Voor wie

De cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over Chinese massage en geïnteresseerd is in oosterse geneeswijzen. Je hoeft hiervoor geen enkele massage-ervaring te hebben. Het is een heerlijke cursusdag, waarin je zelf ook gemasseerd wordt. Het is een ideale workshop om samen met een partner of vriend(in) te volgen. De cursus is geschikt voor beginners en ook voor masseurs die hun vaardigheden willen uitbreiden.

Onze massage-workshops zijn kleinschalig en laagdrempelig. Wij werken in kleine groepjes, waardoor er veel persoonlijke aandacht is. In een ontspannen sfeer genieten en plezier maken staan voorop tijdens onze cursussen.

Praktische informatie

Prijs: EURO 75,- per persoon
Datum: zaterdag 17 februari 2018 10.00 – 16.00 uur
Lokatie: Praktijk Acu-Putten,  Drechterwaard 16, 1824 EX Alkmaar 072-5156004
Aanmelden: Via ons contactformulier

cursus chinese massage

 

 

Klik hier voor een overzicht van onze cursussen en workshops

Bloesemremedies Chinese geneeskunde Film Filosofie Kruiden Massage Voeding Zwangerschap
Acupunctuur zwangerschap
Acupunctuur bij zwangerschapsmisselijkheid
Acupunctuur zwanger
Acupunctuur tijdens de zwangerschap voor een mooie en gezonde baby
sportblessures acupunctuur
Sportblessures snel en effectief genezen met acupunctuur