Ervaar wat deze manier van masseren voor jou kan betekenen

cursus chinese massageChinese massage is een massagevorm die is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde . Chinese geneeskunde gaat uit van het holistische principe dat het lichaam en geest één geheel vormen.

Bij de massage gaat het om het herstellen van de balans in het lichaam. Veel klachten ontstaan door blokkades in het lichaam. Met een Chinese massage laat je de vitale levensenergie (Qi) weer stromen. Tijdens de cursus wordt je zelf ook gemasseerd, hierdoor ervaar je meteen wat Chinese massage voor jou kan betekenen.

Drukpunten en meridianen

Chinese massage bevordert de circulatie van Qi en Bloed, opent de meridianen, ontspant de spieren en helpt bij pijn. Tijdens de massage wordt gebruikt gemaakt van het meridiaanstelsel. Dit is een netwerk van energiebanen in het menselijk lichaam.  Ook gebruiken we zogenaamde drukpunten / acupunctuurpunten.

Chinese massagetechnieken

Chinese massagetechnieken zijn strijken, wrijven, knijpen, wringen, trekken, vibreren, kloppen, en drukken.  Een aantal van deze grepen brengen we je bij tijdens de cursusdag.  Je leert wat basistechnieken, waardoor je na afloop  in staat bent om een eenvoudige, maar doeltreffende massage te geven.  Het is een praktische cursus, waarin ook wat aandacht besteed zal worden aan de theoretische achtergrond van enkele begrippen uit de Chinese geneeskunde.

Voor wie is deze massagecursus geschikt?

De cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over Chinese massage en geïnteresseerd is in oosterse geneeswijzen. Je hoeft hiervoor geen enkele massage-ervaring te hebben. Het is een heerlijke cursusdag, waarin je zelf ook gemasseerd wordt. Het is een ideale workshop om samen met een partner of vriend(in) te volgen. Beginners en ook voor masseurs die hun vaardigheden willen uitbreiden zijn welkom

Onze massage-workshops zijn kleinschalig en laagdrempelig. Wij werken in kleine groepjes, waardoor er veel persoonlijke aandacht is. In een ontspannen sfeer genieten en plezier maken staan voorop tijdens onze cursussen.

Praktische informatie over de cursus Chinese massage

Datum : zaterdag 7 november 2020 10.00 – 16.00 uur
Prijs : Euro 75,- per persoon
Lokatie : Praktijk Acu-Putten, Drechterwaard 16, 1824 EX Alkmaar, 06-26274343 of 06-13753264

De workshop is volgeboekt, je kunt je op de reservelijst zetten dmv een bericht via ons contactformulier

Betaal veilig met Ideal, Bankcontact of Paypal

 

Totaal: € -

Na betaling ontvang je automatisch een e-mail op het door jou opgegeven adres.
Er kan soms enige vertraging optreden. Heb je na 24 uur nog niets ontvangen, neem dan contact met ons op

Cursus Chinese massage