fbpx

Lekkerder in je vel met cupping

Lekkerder in je vel met Cupping therapie

In de zomer van 2016 verschenen er in de media  plotseling foto’s van Olympische zwemmers met rode ringen op hun rug. Cupping therapie was razend populair onder de sporters op de olympische spelen.

Tjdens de olympische spelen in Beijing in 2008 waren cupping Alkmaarhet voornamelijk de Chinese zwemmers die gespot werden met ronde kringen op hun huid. Voor Chinezen zijn cupping en guasha de normaalste zaak van de wereld.
Inmiddels is het gebruik van de Chinese therapie wijdverbreid en ook olympische held Michael Phelps zwemt deze dagen in Rio de Janeiro met ronde rode vlekken op zijn schouder.

Niet alleen sporters maar ook celebrities als Victoria Beckham, Paris Hilton en bezoeken regelmatig een praktijk voor Chinese Geneeskunde. Gwyneth Paltrow verscheen tijdens een filmpremiere met  kringen op haar rug op de rode loper.

Guasha en cupping zijn met elkaar te vergelijken, bij beide methodes wordt ingewerkt op het onderhuidse bindweefsel.

Cuppingtherapie is een behandelwijze waarbij men glazen koppen vacuüm laat trekken op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid en de spieren bevorderd waardoor het lichaam van afvalstoffen ontdaan wordt. Dit leidt uiteindelijk tot een compleet gevoel van ontspanning. Het is een zeer effectieve remedie tegen pijn.

Door de behandeling kan de huid rood of blauwachtig verkleuren (de kringen op de huid), vooral op gebieden waar een blokkade is of als er sprake is van een blessure.  Deze verkleuring verdwijnt normaal gesproken binnen 1-6 dagen.

Traditioneel wordt gewerkt met vuur-cupping. Wij werken met  moderne cupping-sets met vacuüm pompjes.  Dit is een prima alternatief.  Het wordt toegepast bij hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, RSI, stress, vermoeidheid en burn out, spijsverteringsproblemen, menstruatie klachten, gewrichtsklachten, spier- en peesklachten

Een behandeling is los te boeken, maar kan ook plaatsvinden in combinatie met acupunctuur of een massage

Voor een 1e behandeling brengen wij EURO 42,- in rekening. Voor vervolgafspraken vragen wij EURO 33,-

Meer info of afspraak:

Erwin van Putten : 06 13 75 3264

Contactformulier

Filmpje cupping-therapie