Coaching bij Anita DuinAnita Duin coaching

Coaching bij Anita is een toegankelijke en krachtige methode.  De coaching heeft een positief effect op je gedachtenwereld, op je gedrag en op hoe je je voelt.  Je kunt het zien als een richtingaanwijzer naar een blijer, succesvoller en gelukkiger leven.

 • Ben je onzeker, besluiteloos, ontevreden over iets, of zit je in een lastige situatie?
 • Zit je iets dwars in je priveleven of op je werk?
 • Wil jij snel verder op weg geholpen worden?

Ik kan je begeleiden bij allerlei vraagstukken in je persoonlijke en professionele leven.

De coaching is erop gericht om meer inzicht te krijgen in jezelf en jouw situatie. Je wordt je bewust van je gedrag, bepaalde patronen en van overtuigingen die jou in de weg staan om het leven ten volle te leven.

Methode

Ik ben een vrouw met veel levenservaring.  Op mijn levenspad heb ik diepe dalen en hoge pieken mogen meemaken.  Dit alles heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Meelevend en betrokken,  oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal.  Ik kan goed luisteren en tegelijkertijd analyseren en zien wat nodig is. Veiligheid, jezelf kunnen laten zien en ook humor zijn belangrijke aspecten in mijn coaching.

Hiernaast  maak ik gebruik van verschillende methodes:
NLP heeft een positief effect op je gedachtenwereld, op je gedrag en op hoe je je voelt.  Je kunt het zien als een richtingaanwijzer naar een blijer, succesvoller en gelukkiger leven. Naast NLP maak ik gebruik van Oplossingsgericht werken, Systemisch werken en mooie visualisaties

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens een eerste afspraak maken we kennis met elkaar. Ik stel me aan je voor en vertel je over de verschillende methodes waarmee ik werk. We bespreken wat jij wilt bereiken tijdens het coachingstraject en waarmee jij op weg geholpen wilt worden.

Aan de hand van jouw coachvraag en als er een goede klik is tussen ons , kunnen we een afspraak maken voor een vervolgtraject.

Het vervolgtraject

We komen een aantal keren samen, afhankelijk van de coachvraag is dit gemiddeld 3 - 6 keer, telkens voor 1 à 1,5 uur met tussenpozen van ongeveer 4 weken. Mijn oprechte interesse en mijn vermogen om een warme en veilige sfeer te creëren maken dat jij je verhaal kwijt kunt. Ik denk met je mee en help je om doelen te stellen waarmee je direct aan de slag kunt. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden en nieuw perspectief. Doordat je nieuwe, positieve ervaringen opdoet kom je veel meer in je kracht te staan.

Mijn aanpak is praktisch en oplossingsgericht: We gaan samen aan de slag!

Naast de gesprekken die we voeren, help ik je op weg met thuisopdrachten. Deze opdrachten hebben een belangrijke functie en zijn een goede manier om jouw doelen sneller te bereiken.  De opdrachten vergroten jouw inzicht en kunnen je helpen om nieuwe gewoontes aan te leren en oude patronen te doorbreken

Wanneer wij samen een traject aangaan brengt dat jou het volgende

- meer zelfvertrouwen en een grotere veerkracht
- je comfortzone wordt groter, zodat jij je in steeds meer situaties op je gemak voelt
- je weet wat jouw kwaliteiten en sterke punten zijn en hoe je die kunt inzetten
- je krijgt meer inzichten in een bepaald thema of een bepaald proces
- je zit lekkerder in je vel, op je werk en privé

Wil jij je leven een positieve wending geven, maak dan vandaag nog een afspraak, want....

Coaching is een kado aan jezelf

Ik vraag 70 euro per gesprek.   Consulten zijn ook te boeken via Skype.

Afspraak of meer informatie:

Contactformulier

Anita Duin: 06-26274343

Wat anderen over mij zeggen...

Je bent een betrokken, respectvolle coach, die goed kan luisteren en de hoofdpunten uit een warboel aan opmerkingen kan halen...waarna je handvatten aanreikt die zorgen dat de cliënt verder kan. Wat ik prettig vind aan de coachingssessies  zijn de rustige omgeving, de gemeende belangstelling van Anita en haar niet veroordelende manier van communiceren en aanpakken, waarin zij mij de ruimte gaf om er zelf achter te komen wat mij nu echt dwarszit
Roos

Lieve Anita,
Heel blij ben ik, dat jij op mijn pad bent gekomen! Ik wil je ontzettend bedanken voor je luisterend oor, goede adviezen en vooral ook je geduld met mij. Door onze gesprekken ben ik een stuk wijzer, autonomer en positiever geworden.
Hartelijke groet, Vanna

De aandacht en het scheppen van een vertrouwde omgeving, vond ik erg prettig. Je bent een warm mens, die goed kan luisteren. Je helpt me op weg om beter met mezelf om te gaan. Door de coaching voel ik mij meer zelfverzekerd.
Wendy

Ik ben enorm op weg geholpen met inzichten in mijn eigen processen. Heb stappen gezet in persoonlijke groei waarvan ik niet wist dat ze nodig waren maar die mij nu rust geven.  Dank je wel! Ik vond de hele manier waarop onze gesprekken gingen heel prettig. De tijd, de rust, de ruimte. Jouw hele uitstraling was rustig en vertrouwenwekkend. Met kennis van zaken heb je mij geholpen zonder dat ik het gevoel had dat ik een patiënt was.
Sascha

Ik vind Anita erg prettig in de omgang.  Zij kan heel goed luisteren, weet de essentie van je probleem uit het verhaal te halen, en stimuleert je er over na te denken wat je anders zou willen.  Anita toont oprechte interesse in je, is een luisterend oor, en die je leert je eigen kracht te vinden en stimuleert om daar wat mee te doen.
Marianne

Feelgood coaching Anita Duin

 

 

Haal het maximale uit jezelf met het enneagramenneagram

Ben jij een perfectionist, een helper, een presteerder, een romanticus, een waarnemer, een loyalist, een levensgenieter, een leider of een bemiddelaar?

Ben je nieuwsgierig welk type jij bent, waar je uitdaging ligt en hoe je dit alles praktisch kan inzetten?

Als je je enneagramtype kent, dan maakt dat je bewust van je drijfveren, van hetgeen er voor jou echt toe doet, en ook van je blinde vlekken en valkuilen.

Het enneagram is een psychologisch systeem om meer inzicht in jezelf te krijgen, in anderen en in je relaties met anderen. Het enneagram beschrijft negen menselijke karakters die in denken, voelen en handelen van elkaar verschillen. Het wordt ook wel gezien als een handleiding hoe je beter met jezelf en met anderen kunt omgaan.

Deze negen persoonlijkheidstypes reageren allen op hun eigen manier op de wereld om hun heen. Elk mens heeft één type dat domineert. Ieder type heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Het enneagram verklaart waarom wij ons op een bepaalde manier gedragen of een bepaalde kijk op de wereld hebben.

Enneagram-consult bij Erwin van Putten

Ben jij een perfectionist, een helper, een presteerder, een romanticus, een waarnemer, een loyalist, een levensgenieter, een leider of een bemiddelaar? Je komt het te weten tijdens een enneagram consult bij Erwin van Putten.

Het enneagram helpt jou het leven te leiden dat je wilt leiden

Aan het eind van het consult heb je een beter beeld van jezelf. Je wordt vrijer in het maken van keuzes en in het omgaan met lastige situaties. Kortom: het helpt jou om het leven te leiden dat je wilt leiden.
Jouw investering bedraagt 70 EURO voor een gesprek.

Bel voor een afspraak met Erwin van Putten : 06-13753264
Meer informatie;  Contactformulier

Coachen door Erwin van PuttenErwin van Putten acupunctuur

Buming coachen is een therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van acupunctuur, (lichaams)oefeningen en gesprekken bij de behandeling van emotionele problemen.

Tijdens deze filosofisch/psychologische consulten draait het om het “vinden van jezelf” met behulp van denkbeelden, oefeningen en gesprekken vanuit de taoïstische traditie.

Acupunctuur Met het herlezen en opnieuw interpreteren van de oude klassiekers wordt de invloed van acupunctuur op de psyche steeds duidelijker.

Lichaam en geest zijn van elkaar afhankelijk

In de klassieke acupunctuur worden een aantal acupunctuurpunten  beschreven die in het bijzonder op de psyche werken (o.a. die van Sun Si Miaou).

De gesprekken komen uit de Chinese traditionele geneeskunde, Zen-boeddhisme, Taoïsme, Counseling (Rogers), Enneagram en Buming. Deze zetten de Qi in beweging, versterken de Qi en kalmeren de geest. Doordat lichaam en geest van elkaar afhankelijk zijn, kunnen er als gevolg van emotionele problemen blokkades ontstaan die lichamelijke klachten veroorzaken. Andersom kan een verstoring in de stroom van Qi & Bloed leiden tot emotionele pathologie.

Buming betekent het voeden van de bestemming. Dit is een begrip uit de Chinese filosofie. Bij Buming gaan we op zoek naar je werkelijke doelen, talenten, je diepere drijfveren, maar ook naar je mogelijkheden. Onze Ming houdt verband met wie we werkelijk zijn. Het is van belang is om je talenten te onderzoeken. Belangrijke vragen daarbij zijn o.a.:

 • Welke doelen staan je voor ogen?
 • Wat zijn je talenten?
 • Welke opvattingen belemmeren je in het verwezenlijken van je doelen en het ontwikkelen van je talenten?
 • Ben je in staat jouw potenties (aanleg, mogelijkheden) om te zetten in werkelijkheid?
 • Volg jij je hart?
Het enneagram leert ons onze kernkwaliteiten en onze valkuilen kennen.
 • Welke emoties voeren bij jou de overhand?
 • Met welke opvattingen, rituelen leef je?
 • Wat zijn je frustraties, je voor- en je afkeuren?
 • Hoe ga je daar mee om? Wat kan je eraan doen? Wat moet je laten?
 • Welk persoonlijkheidstype/enneatype ben je?

De oefeningen zijn gebaseerd op Qigong, Taichi, meditatie, en ontspanningsoefeningen.

Buming kan je helpen bij :

 • Doelloosheid, gebrek aan motivatie, besluiteloosheid, gebrek aan zingeving in het leven, onvervulde verlangens, niet goed in je vel zitten.
 • Stress, druk in het hoofd, gevoel dat het allemaal te veel wordt, piekeren, niet helder kunnen denken
 • Verdriet, depressieve gevoelens
 • Angsten, negatieve gedachten, innerlijke conflicten

 

We hebben allen onze eigen schat in ons verborgen,
wachtend tot we hem ontdekken”.