Coaching bij Anita Duin

Anita Duin

 • Ben je onzeker, besluiteloos, ontevreden over iets, of zit je in een lastige situatie?
 • Zit je iets dwars in je priveleven of op je werk?
 • Wil jij snel verder op weg geholpen worden?

Een kortdurend oplossingsgericht coachingstraject is dan geknipt voor jou.

Ik kan je begeleiden bij allerlei vraagstukken in je persoonlijke en professionele leven.

Mijn oprechte interesse en mijn vermogen om een warme en veilige sfeer te creëren maken dat jij je verhaal kwijt kunt. Ik denk met je mee en help je om doelen te stellen waarmee je direct aan de slag kunt. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden en nieuw perspectief. Doordat je nieuwe, positieve ervaringen opdoet kom je veel meer in je kracht te staan.

De coaching is erop gericht om meer inzicht te krijgen in jezelf en jouw situatie. Je wordt je bewust van je gedrag, bepaalde patronen en van overtuigingen die jou in de weg staan om het leven ten volle te leven.

Ik maak onder meer gebruik van NLP, oplossingsgericht werken, Chinese geneeskunde, en een flinke dosis levenservaring.

Wil jij je leven een positieve wending geven, maak dan vandaag nog een afspraak, want....

Coaching is een kado aan jezelf

Ik vraag 70 euro per gesprek (± 60 minuten).  Consulten zijn ook te boeken via Skype.

Afspraak of meer informatie:

Contactformulier

Anita Duin: 06-26274343

 

Feelgood coaching Anita Duin

 

 

Haal het maximale uit jezelf met het enneagramenneagram

Ben jij een perfectionist, een helper, een presteerder, een romanticus, een waarnemer, een loyalist, een levensgenieter, een leider of een bemiddelaar?

Ben je nieuwsgierig welk type jij bent, waar je uitdaging ligt en hoe je dit alles praktisch kan inzetten?

Als je je enneagramtype kent, dan maakt dat je bewust van je drijfveren, van hetgeen er voor jou echt toe doet, en ook van je blinde vlekken en valkuilen.

Het enneagram is een psychologisch systeem om meer inzicht in jezelf te krijgen, in anderen en in je relaties met anderen. Het enneagram beschrijft negen menselijke karakters die in denken, voelen en handelen van elkaar verschillen. Het wordt ook wel gezien als een handleiding hoe je beter met jezelf en met anderen kunt omgaan.

Deze negen persoonlijkheidstypes reageren allen op hun eigen manier op de wereld om hun heen. Elk mens heeft één type dat domineert. Ieder type heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Het enneagram verklaart waarom wij ons op een bepaalde manier gedragen of een bepaalde kijk op de wereld hebben.

Enneagram-consult bij Erwin van Putten

Ben jij een perfectionist, een helper, een presteerder, een romanticus, een waarnemer, een loyalist, een levensgenieter, een leider of een bemiddelaar? Je komt het te weten tijdens een enneagram consult bij Erwin van Putten.

Het enneagram helpt jou het leven te leiden dat je wilt leiden

Aan het eind van het consult heb je een beter beeld van jezelf. Je wordt vrijer in het maken van keuzes en in het omgaan met lastige situaties. Kortom: het helpt jou om het leven te leiden dat je wilt leiden.
Jouw investering bedraagt 70 EURO voor een gesprek.

Bel voor een afspraak met Erwin van Putten : 06-13753264
Meer informatie;  Contactformulier

Taoïstisch Coachen door Erwin van Putten

Taoïstisch coachen is een therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van acupunctuur, (lichaams)oefeningen en gesprekken bij de behandeling van emotionele problemen.

Acupunctuur of Chinese geneeskunde wordt meestal toegepast bij lichamelijke klachten, pijn aan het steun- en bewegingsapparaat, of interne aandoeningen. Het psychische aspect is in de loop van de tijd op de achtergrond geraakt. Echter met het herlezen en opnieuw interpreteren van de oude klassiekers wordt de invloed van acupunctuur op de psyche steeds duidelijker:

 • Psychologische gezondheid hangt af van de vrije stroom van Qi & Bloed.
 • De vrije stroom van Qi & Bloed hangt af van de vrijheid van de geest.
 • De vrije stroom van de geest hangt af van de vrije circulatie van Qi & Bloed.
Lichaam en geest zijn van elkaar afhankelijk

In de klassieke acupunctuur worden een aantal acupunctuurpunten  beschreven die in het bijzonder op de psyche werken (o.a. die van Sun Si Miaou). Met acupunctuur kun je de stroom van Qi & Bloed weer op gang krijgen.

De gesprekken komen uit de Chinese traditionele geneeskunde, Zen-boeddhisme, Taoïsme, Counseling (Rogers), Enneagram en Buming. Deze zetten de Qi in beweging, versterken de Qi en kalmeren de geest. Doordat lichaam en geest van elkaar afhankelijk zijn, kunnen er als gevolg van emotionele problemen blokkades ontstaan die lichamelijke klachten veroorzaken. Andersom kan een verstoring in de stroom van Qi & Bloed leiden tot emotionele pathologie.

Buming betekent het voeden van de bestemming. Dit is een begrip uit de Chinese filosofie. Bij Buming gaan we op zoek naar je werkelijke doelen, talenten, je diepere drijfveren, maar ook naar je mogelijkheden. Onze Ming houdt verband met wie we werkelijk zijn. Het is van belang is om je talenten te onderzoeken. Belangrijke vragen daarbij zijn o.a.:

 • Welke doelen staan je voor ogen?
 • Wat zijn je talenten?
 • Welke opvattingen belemmeren je in het verwezenlijken van je doelen en het ontwikkelen van je talenten?
 • Ben je in staat jouw potenties (aanleg, mogelijkheden) om te zetten in werkelijkheid?
 • Volg jij je hart?
Het enneagram leert ons onze kernkwaliteiten en onze valkuilen kennen.
 • Welke emoties voeren bij jou de overhand?
 • Met welke opvattingen, rituelen leef je?
 • Wat zijn je frustraties, je voor- en je afkeuren?
 • Hoe ga je daar mee om? Wat kan je eraan doen? Wat moet je laten?
 • Welk persoonlijkheidstype/enneatype ben je?

De oefeningen zijn gebaseerd op Qigong, Taichi, Zen meditatie, Raja Yoga meditatie, ademhaling- en ontspanningsoefeningen.

De oefeningen zijn afkomstig van monniken uit Taoïstische en Boeddhistische kloosters.

Zij bekwaamden zich in vechtsport om zich te kunnen verdedigen tegen belagers. Hierbij kwamen ze er achter dat de dagelijkse oefeningen ook voor het lichaam en de psyche gunstig zijn. De oefeningen die we doen zijn ontdaan van vechtsport elementen en zijn voor iedereen uitvoerbaar . Van meditatie is inmiddels bekend dat dit een positieve invloed heeft op mentale ontspanning en rust.

U kunt baat hebben bij Taoïstisch coachen als u last heeft van :

 • Doelloosheid, gebrek aan motivatie, besluiteloosheid, gebrek aan zingeving in het leven, onvervulde verlangens, niet goed in je vel zitten.
 • Stress, druk in het hoofd, gevoel dat het allemaal te veel wordt, piekeren, niet helder kunnen denken
 • Verdriet, depressieve gevoelens
 • Angsten, negatieve gedachten, innerlijke conflicten

Inspiratie komt o.a. van lessen: Buming (Jan Schroën), Taichi, Qigong, Enneagram, Counseling & Coaching, Taoïsme (Renee Ransdorp), Zen en Gnosis, Zen meditatie, Vijf Fasen acupunctuur (John Zantigen), Treating the shen and psychological disorders (Yair Maimon), Traditional Chinese Medicine en geestelijke gezondheid (Chris Daenens), Psychology in TCM (Hamid Montakab), Raja Yoga meditatie (Brahma Kumaris).

Boeken o.a.: Tao Te Jing, I Tjing, Enneagram, Zwerven met Zhuang Zi (Renee Ransdorp, Zhuang Zi de volledige geschriften (K.Schipper), Psychologie van de acupunctuur (Arno Roelofs), Dragon rises, red bird flies (Leon Hammer), Familieopstellingen (Bert Hellinger), Basisboek Chinese geneeswijzen (Beinfield & Korngold), The seven emotions (Larre & Rochat de la Valee), The heart in Lingshu H.8 (Larre & Rochat de la Valee), Buming (Lonny Jarett), artikelen Heiner Fruehauf .

We hebben allen onze eigen schat in ons verborgen,
wachtend tot we hem ontdekken”.