Aromatherapie-massage

 

aromatherapie massage

Aromatherapie ontspanningsmassage

Massage is een uitstekende manier om aromatherapie toe te passen. Door het gebruik van heerlijk geurende olie, wordt een behandeling nog lekkerder.

Wij gebruiken als sinds jaar en dag etherische olie tijdens onze massages. Wil je dit eens ervaren, maak dan een afspraak.
Meer informatie over massage in onze praktijk vind je hier

Algemeen         : 072 51 56 004

Aromatherapie is een onderdeel van de kruidengeneeskunde en is het gebruik van etherische olie, afkomstig uit aromatische planten en bloemen.
Aroma betekent geur, lucht, reuk, parfum enz. Aromatherapie is het inhaleren en toepassen van deze aroma’s en hiermee een gunstig effect creëren op het lichaam, het zenuwstelsel en de emoties.

Essentiële of etherische olie zijn organische vloeistoffen die uit planten worden gedestilleerd.

In planten hebben etherische olie de functie om de plant te beschermen tegen ziekten. Ze neutraliseren bacteriën, virussen en andere ziekmakers. Door deze stoffen uit de plant te extraheren, kunnen we deze kwaliteiten toepassen op het menselijk lichaam.

Aromatherapie werkt deels via ons reukzintuig, maar kan ook via de huid worden opgenomen, bijvoorbeeld in de vorm van massage. Iedere etherische olie heeft een eigen combinatie van werkzame stoffen, die inwerkt op bepaalde organen of weefsels. Etherische olie wordt gemakkelijk door de huid geabsorbeerd en door het hele lichaam getransporteerd.

De olieën kunnen een kalmerend of opwekkend effect hebben, ze kunnen pijnstillend zijn, de bloedsomloop bevorderen, zorgen voor meer energie enz.
Iedere olie heeft verschillende eigenschappen. Enkele voorbeelden:

Kalmerend  : kamille, lavendel, geranium
Opwekkend  : ylang ylang, scharlei, roos, neroli
Energie bevorderend  : rozemarijn
Luchtwegen  : eucalyptus, den, tea tree

ontspanningsmassage alkmaar