In goede handen  bij Erwin van Putten

Acupuncturist Erwin van PuttenVoor Chinese acupunctuur in Alkmaar ben je bij mij, Erwin van Putten in goede handen.

Ik ben al sinds 1996 actief werkzaam als acupuncturist.  Het is voor mij belangrijk om ook de mens achter de klacht te leren kennen. Tijdens mijn consulten is er daarom veel ruimte voor persoonlijke zorg en aandacht voor de klant.

Mijn eerste kennismaking met acupunctuur was via gastcolleges tijdens de opleiding fysiotherapie. Ik was meteen enthousiast ! De praktische toepasbaarheid in combinatie met de Chinese filosofie spraken mij enorm aan.  De beroepsopleiding klassieke acupunctuur was dan ook een logische vervolgstap.

Wat doet acupunctuur met je lichaam?

Acupunctuur en Chinese geneeskunde betekenen voor mij dat ik meer inzicht krijg in het totale functioneren van de mens. Het lichaam is niet opgebouwd uit losse onderdelen die zo nu en dan reparatie nodig hebben.  In de Chinese Geneeskunde wordt nooit alleen maar een onderdeel van het lichaam behandeld.  Het lichaam wordt als één geheel gezien.

Ik ga na welke disharmonieën een rol spelen en hoe deze aan elkaar gerelateerd zijn. Het is immers belangrijk dat niet alleen een symptoom, maar ook de bron, de oorzaak van het probleem wordt gevonden. Lichaam en geest vormen een twee-eenheid en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat maakt acupunctuur een holistische therapie.

De behandeling is dan ook op maat, en gericht op jouw specifieke klachten

Als acupuncturist ben ik lid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). De  NVA staat garant voor de hoge kwaliteit van de beroepsuitoefening van de bij haar aangesloten acupuncturisten

Acupunctuur kan veel betekenen voor je gezondheid. Het is een beproefde behandelwijze, die werkzaam is op een breed gebied. Acupunctuur is een veilige methode, zonder bijwerkingen en kan uitstekend worden toegepast naast een reguliere behandeling.

Bezoekadres:
Louise de Colignylaan 27, 1814 JA Alkmaar

Erwin van Putten: 06 13 75 3264

Contactformulier


Bereikbaarheid

De praktijk is uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer.  Er is volop gratis parkeergelegeheid. Alkmaar centrum ligt op slechts 5 minuten afstand. Door gunstige ligging ten opzichte van de ringweg is onze praktijk gemakkelijk te bereiken voor bezoekers uit omliggende gemeenten Heiloo, Bergen, Egmond, Heerhugowaard, Schagen enz.

Inspiratie

– Een leuk artikel over acupunctuur en chinese geneeskunde in Happinez

– De Tao Te Tjing, in woord en beeld, Tekens van Leven

– Meer lezen over de principes van acupunctuur en chinese geneeskunde